Eltavle regler – Gruppetavle lovgivning

Hvilke el-tavle regler er der- Her du du læse om el-tavle lovgivning og regler - Der er mange ting du bør vide omkring regler og love el-tavle
Hvilke el-tavle regler er der- Her du du læse om el-tavle lovgivning og regler - Der er mange ting du bør vide omkring regler og love el-tavle

El-tavle også kaldet gruppetavle – regler og lovgivning

Eltavler er temmelig farlige at håndtere og som du sikkert kan gætte dig til, så er lovgivningen og regler om eltavler temmelig omfattende og det er vigtigt at disse regler overholdes. Ud over eltavle lovgivning for el tavlens opbygning, deler og indhold er der f.eks. også krav til hvor man må placere en eltavle.

En anden ting er også regler om el-tavlens dokumentation. Alle el-tavler (gruppetavler) skal have sin egen dokumentation, hvor du kan finde info om el-tavlens dimensionering, el-diagrammer og varmetabsberegninger.

El-tavle placering lovgivning og regler

Enligt lovgivningen skal en eltavle altid placeres, så at eltavlen er let at betjene og vedligeholde, f.eks. hvis du har brug for at skifte en sikring. Det betyder, at du f.eks. ikke kan (eller må) placere din eltavlen gemt væk i et klædeskab eller opbevaringsskab enligt regler, selvom at det havde været meget belejligt, da en eltavle sjældent er særlig flot at kigge på. Denne el-tavle lovgivning gælder også mht. til at du ikke må placere tøj eller andre ting foran din el-tavle, så er den ikke umiddelbart tilgængelig. El-tavlen/gruppetavlen skal som regel placeres i et skab, der er lettilgængelig. 

Det er altid elinstallatøren ansvar, at el-tavlen placeres korrekt i forhold til el-tavle lovgivningen, så ingen grund til stress, sørg bare for at de du hyrer har autorisation, så skal det hele nok få fint. I de moderne boliger er der næsten altid et teknikrum hvor alt som ikke er særlig skønt at kigge på er samlet.

 

El-tavle regler og el-tavle lovgivning

Er der nogle yderligere ting som jeg bør vide om El-tavler og lovgivning?

Ja, der er masser af ting som du skal vide omkring el-tavler og alle regler og love, før du overhovedet må arbejde med den (ikke samme som at skifte en sikring, det må du godt). Det blandt andet også derfor du som privatperson uden autorisation ikke må håndtere el-tavler enligt lov. Der er regler om dimensionering, jordfejls brydere og meget mere. 

Er det lovpligtigt med HPFI, RCD relæ?

HPFI/HFI også kaldt RCD relæ blev pr. 1. juli 2008 lovpligtigt i alle bygninger i Danmark som følge af Stærkstrømsreglementet. Det betyder at det er et krav at el-installationer i boligen er intakte, vedligeholdte og virker, for at være lovlige. 

Relaterede atikler

Du er måske også interesseret i

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver går midlertidigt gennem tredje part, læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.