Hvad koster ny el-tavle?

Udskift din gamle el-tavle og HPFI/RCD relæ, hvad koster en ny el-tavle?

Hvis du har en gammel el-tavle med smeltepropper, kan det være en god ide at erstatte det med ny el-tavle med et RCD relæ. Et RCD relæ bryder strømmen, når den opdager, at der er noget galt, og er en fremragende sikkerhed mod personskade.

“Du kan aldrig være helt sikker med gamle elektriske komponenter, og hvis du ikke har en jordfejlafbryder, skal du bestemt installere en ny el-tavle”

Hvad koster en ny el-tavle?

En ny el-tavle koster fra 4000;- (de mindste) og opad. Vi giver gratis tilbud på ny el-tavle hos dig. Du kan læse mere om ny el-tavle København her. 

I nyere huse er HPFI&RCD relæ og såkaldte automatiske sikringscentre med vippesikringer altid installeret. I ældre huse med smeltepropper kan du oprette forbindelse til en ekstern jordfejlbryder, men hvis det elektriske system er gammelt, er det som regel lige så godt at erstatte det med en mere moderne version. Du kan aldrig være helt sikker med gamle elektriske komponenter, og hvis du ikke har en jordfejlkontakt, skal du bestemt installere en.

Fejlstrømsafbrydere er RCD relæ

Kære børn, mange navne. Der er mange forskellige koncepter for de forskellige komponenter i en el-tavle. Det gamle koncept med stik er godt det klassiske, det betegner den gamle smeltesikring, også kaldet smeltepropp, som er placeret i det gamle kraftværk, det såkaldte stikskab. En sikring bryder, når strømmen i den overskrides, og skal udskiftes. Det hedder populært, at “stikket er gået”, når en elektriker hellere ville have sagt “en sikring udløst”. Årsagen til, at en sikring udløses, er for eksempel, at flere elektriske apparater kørte på samme tid.

I moderne kraftværker, ofte kaldet normcentre, findes der i stedet nyere såkaldte automatiske sikringer, også kaldet vippesikringer eller dværgafbrydere. Disse “vipper” ned, slukker, når strømmen overskrides. Hvis du vender det tilbage, og det lukker ned igen, ved du, at der er noget galt med den strøm, den er forbundet til. De nyere kraftværker betragtes som sikrere for forbrugerne, og siden 1. januar 2000 er der også et krav om, at kraftværker i nybyggede huse har jordfejl.

Hvordan fungerer en HPFI/RCD relæ?

Det spændende ved et RCD relæ er, at de kan mærke afvigelser i strømmen, som almindelige sikringer ikke kan, for eksempel hvis et apparat er blevet strømførende, eller hvis en person får strøm fra for eksempel en lampeudgang. Jordfejlkontakten reagerer derefter lynet hurtigt og slukker for strømmen i en brøkdel af et sekund og forhindrer folk i at få så meget strøm, at det bliver farligt.

En jordfejlafbryder skal altid installeres af en autoriseret elektriker. En forkert installeret jordfejlbryder fungerer ikke korrekt og kan føre til alvorlige ulykker eller dødsfald, hvis du stoler på, at den fungerer. Naturligvis skal en kvalificeret elektriker også ansættes, når det gamle stikkabinet udskiftes med et moderne kraftværk.

Vi hjælper dig med et ny el-tavle København, Charlottenlund og Amager

Vi har en stor vane med at installere el-tavler og RCD relæ i boliger og offentlige miljøer og hjælper gerne dig. Ring til os, hvis du har spørgsmål til din elektricitet, og hvad der passer dig bedst i dit hjem. Vi kan også hjælpe med at inspicere dit elektriske system generelt og for eksempel udveksle ujordede stikkontakter med jordforbundne.

Relaterede atikler

Du er måske også interesseret i

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver går midlertidigt gennem tredje part, læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.