Hvordan fungerer solpaneler solceller?

Hvordan fungerer solpaneler solceller?

Sådan fungerer solpaneller og solceller


Solpaneler leverer miljøvenlig elektricitet, og du kan få penge over i din tegnebog. Måske er det rigtigt for dig at investere i solpanelerne og måske har du et stor interesse! Vi har listet nogle almindelige spørgsmål som vores elektriker i Charlottenlund har svaret på.

 

1. Fungerer solpaneler på alle tag?

Nej, taget skal holde for vægten, men de fleste tag i ¨Danmark er lavet til at modstå sne belastninger og kan ofte modstå solcellepaneler. Hvis du har et tag, der skal ombygges eller udskiftes, kan du benytte lejligheden til helt at udskifte tagmaterialet med et solcelletak.

2. Er der brug for byggetilladelser?


Oftest ikke, men tjek med din kommune, der er undtagelser, f.eks. frede mærkning, eller hvis solanlægget har en anden hældning end taget.

3. Hvordan tænker jeg i forhold til vejr?

Sydlig placering giver den højeste produktion, men det kan være godt at sætte systemet i øst – vest position; så kan solenergien matches bedre med dit eget brug; en vaskemaskine, der starter om morgenen og køkkenmaskiner om eftermiddagen. Det vigtigste er at undgå skygger, så øst-vest er bedre end syd, hvis der er skygger fra syd, men ikke fra øst eller vest. Den nordlige placering er sjældent god.

4. Hvornår betaler sig investeringen i solpaneler sig?’


De gennemsnitlige omkostninger ved et soltag i en villa i Danmark er ca. 74.000 Dk (et system på 5 kW og 30 m2). Investeringen returneres normalt efter 15 – 20 år. Derefter er den producerede energi rent overskud. 

Solpaneler på huset;
Investeringen returneres normalt efter 15 – 20 år.

5. Solpaneler i sommerhuset, ja eller nej?

Det afhænger af, hvor ofte du er der. Hvis du er i dit sommerhus en større del af sommersæsonen, kan det være en god investering med en lidt større solcellepanel facilitet, men hvis du er der mere sjældent vil en mindre være tilstrækkelig. Når alt kommer til alt kan du sælge den elektricitet, du ikke bruger, forudsat at sommerhuset er tilsluttet belysning.

6. Solpaneler er relativt nye, er der nogen børnesygdomme?

Teknologien er solid og pålidelig; panelerne har en levetid på op til 30 år. Men for at være ekstra sikker skal du leje virksomheder, du har tillid til, eller i det mindste en autoriseret el-installatør. Flere etablerede virksomheder, såsom elgandelsvirksomheder, sælger i dag solceller. Vi kan hjælpe dig med både indkøb og montering. 

7. Skal du vente til tiden er rigtigt med solcellepaneler?


Jo længere du venter, jo billigere kan panelerne være, men vi ser ikke længere de samme dramatiske prisnedsættelser. Hvis du ikke ønsker at installere solcellepaneler, kan du købe solenergiproduceret elektricitet gennem et elektricitets handels firma eller blive medejere solcelleparker.

8. Hvordan kommer jeg i gang?


Send for tilbud fra forskellig el-installatører eller ring til os; 22 22 28 68, få gratis rådgivning fra kommunens energi- og klimakonsulenter.

Tip!
Spørg hos dit forsikringsselskab, hvis de har behov for en ekstra inspektion eller øger forsikringspræmien, hvis du skifter til solpaneler.

Relaterede atikler

Du er måske også interesseret i

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver går midlertidigt gennem tredje part, læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.