Stik med jord montering når du ingen jord i stikkontakt har

Stik med jord montering når du ingen jord i stikkontakt har
Stikonktakt med jord montering af autoriseret elektriker, når du mangler eller ingen jord i stikkontakt har i din bolig

Stikkontakt med jord eller ingen jord i stikkontakt

Den konstante summen af ​​el i baggrunden af ​​dit liv påkalder sig måske ikke særlig ofte din opmærksomhed, men el kan være overvældende farligt. Uden kontrol af strømmens vej kan el forårsage langværende stød, brande og dødsfald. Stikkontakter eller stik med jord er en vigtig del af ethvert hjem og bør tages alvorligt for at undgå ulykker baseret på el. Fortsæt med at læse for at forstå værdien af stik med jord montering når du ingen jord i stikkontakt har og hvor de skal monteres i dit hjem.

Hvordan fungerer et stik med jord VS. når du ingen jord i stikkontakt har

El (strøm) løber langs vores kabler, der er isoleret af plastik eller gummi, som ikke kan lede strøm, hvilket holder indholdet sikkert, dvs. el langt væk fra os. Men en beskadiget ledning eller en bølge af lyn kan få noget strøm til at tage en utilsigtet vej. Den undslippende strøm vil finde den hurtigste vej tilbage til jorden – selv gennem mennesker. Dette kaldes en jordfejl. Og det er derfor en stikkontakt med jord montering når du ingen jord i stikkontakt har er en rigtigt god investering.

Når det opstår jordfejl, og vil HPFI-relæet og jordet stikkontakt automatisk lukke for strømmen i el-tavlen. Hvis stikkontakt mangler jord så har den  ikke denne sensor, hvilket tillader elektricitetsspændinger at strømme på farlige veje til jorden. Igennem dig.

Kan stikkontakt med jord give stød?

Elektriske overspændinger kan stadig resultere i et stød for et menneske, stik med jord montering vil beskytte mod en åben strøm af el som bliver ved med at flyde igennem f.eks. en krop – en jordet stikkontakt forhindrer en potentielt dødelig hændelse.

Hvordan ser en stikkontakt med jord ud?

Stik med jordforbindelse ligner almindelige stikkontakter med to trebenede stikstik. Forskellen kan ses på to små knapper, hvor der står ‘test’ og ‘nulstil’ på forsiden af ​​stikkontakten. Nogle stikkontakter med jord har endda et lille rødt lys for at advare brugeren, om det virker eller ej. Se billede nederst på hvordan en stikkontakt med jord ser ud VS. ingen jord i stikkontakt.

Hvor skal jeg sørge for stik med jord montering når jeg ingen jord i stikkontakt har?

Stik med jord er ikke påkrævet for hver stikkontakt i dit hjem. Fordi vand er stærkt ledende til elektricitet, er stikkontakter med jord kun påkrævet i rum med adgang til vand – disse rum omtales som ‘vådrum’. Køkkener, badeværelser, vaskerum og våde barer bør alle have stik med jord montering når der ingen jord i stikkontakt er.

Soveværelser, stuer og andre områder uden adgang til vand bør bruge almindelige stikkontakter. Ældre hjem er ikke forpligtet til at have stikkontakter med jord montering når der ingen jord i stikkontakt er i forvejen, medmindre deres ledninger opdateres, men det anbefales altid, at stikkontakter med jordforbindelse monteres for at sikre højere sikkerhedsstandarder.

Kan du selv installere/udskifte stik med jord montering?

Nej, du må aldrig selv sørge for stik med jord montering når du ingen jord i stikkontakt har. Arbejdet med montering skal udføres af en autoriseret elektriker.

Hvordan foregår en montering af stikkontakt med jord?

Den eksisterende stikkontakt skrues løs, og ledningerne afmonteres. De kan være fastgjort med skrueklemmer, som elektrikeren løsner med en skruetrækker. Ved nyere stikkontakter, er ledningerne monteret med skrueløse klemmer hvor man trykker en “knap” ind og ledningen kan trækkes ud.

By DEL elektriker København, Amager og Nordsjælland, besvarer gerne alle spørgsmål, du måtte have om installation eller udskiftning af dine stikkontakt eller stik med jord montering når du ingen jord i stikkontakt har og hvor de skal monteres i dit hjem.. Dit hjems el-sikkerhed er noget som vi prioriteret højt!

Stikkontakt med jord genkendes på de tre punkter i et stik. Få montering af stikkontakt med jord.
Stikkontakt med jord genkendes på de tre punkter i et stik. Få montering af stikkontakt med jord.
Stikkontakt uden jord genkendes på de to punkter i et stik. Få montering af stikkontakt med jord.
Stikkontakt uden jord genkendes på de to punkter i et stik. Få montering af stikkontakt med jord.

Hvad koster stik med jord montering?

Det er svært på forhånd at vurdere pris for montering af stik med jord, vi vil gerne gøre et forsøg, hvis du sender os en besked (f.eks. via formularen her) og vedhæfter nogle billeder, så skal vi gøres vores bedste for at give dig en pris på montering af stikkontakt med jord. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede atikler

Du er måske også interesseret i

Her finder du vores Elektrikere

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver går midlertidigt gennem tredje part, læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.