Transientbeskyttelse, SPD, overspændings leder montering og pris

Transientbeskyttelse, SPD, overspændings leder montering af Transientbeskyttelse priser og pris
Transientbeskyttelse, SPD, overspændings leder hvad er det og hvad bruges det til? (ny lovgivning) Hvad koster montering af transientbeskyttelse

Nogle steder er overspændingsbeskyttelse og overspænding ledere et krav (transientbeskyttelse beskytter mod f.eks. lyn). Om der er krav om SPD (overspændingsbeskyttelse) i installationen. Se DS/HD 60364-4-443, punkt 443.4 Regulering af overspænding . Som udgangspunkt skal der laves en risikovurdering, som viser, at der ikke er fare for menneskeliv eller ejendom, hvis overspændingstransienter forekommer.

Kontakt By Del Elektriker hvis du bor eller har ejendomme på Sjælland for mere info, installation eller rådgivning.

Hvad gør en transientbeskyttelse (SPD)

Med transientbeskyttelse beskytter du dine anlæg mod lyn og kortvarige andreoverspændinger. Transienter er kortvarige overspændinger, som kan beskadige alt dit elektroniske udstyr og din el anlæg. Den almindeligste årsag er lynnedslag eller overbelastninger og udkoblinger på stærkstrøms- og it-kable.

Hvornår skal man bruge en overspændingsleder af denne type?

Som udgangspunkt skal boliger også beskyttes – med mindre boligen er meget lille eller den elektriske installation har ringe værdi. Eksempel: Hvis en transientbeskytter koster 3.000 kr., skal boligens samlede elinstallationer have en værdi på mere end 14.000 kr. før man behøver transientbeskyttelse. Så der er nogle overvejelse mht. til overspændingsleder priser og pris, samt den samlede omkostning og værdi. 

I de fleste tilfælde er der krav om SPD transientbeskyttelse typer. De steder, hvor der er krav om SPD eller hvor der frivilligt er installeret SPD, skal du tjekke, at installationen er udført efter kravene i både installationsstandard og fabrikantanvisninger.

Uden transientbeskyttelse vil en overspændingstransient i installationen beskadige de elektriske enheder, hvis den overstiger enhedernes impulsholdespænding.

Hvad koster montering af transientbeskyttelse? Transientbeskyttelse pris?

Montering af transientbeskyttelse pris 1800kr eksklusive dansk moms. hos By Del elektriker, nogle gange udarbejder vi nogle priser på transientbeskyttelse til din fordel hvor relæet indgår i prisen. Kontakt os for mere info. 

Hvordan fungerer en transientbeskyttelse?

Ved at anvende transientbeskyttelse mellem de aktive ledere og jord (TT-netværk) begrænses overspændingen, afledes sikkert, og der etableres en udligningsforbindelse mellem fase og jord.

Ny lovgivning 1. Juli 2017

Der er regler og lovkrav til transientbeskyttelse. Loven trådte i kraft den 1. juli 2017 og omfatter i princippet alle elektriske installationstyper. De nye regler og lovkrav så skal langt alle nye installationer være beskyttet mod transiente overspændinger eller lynnedslag.

Transientbeskyttelse, SPD, overspændings leder hvad er det og hvad bruges det til? (ny lovgivning)
Transientbeskyttelse, SPD, overspændings leder hvad er det og hvad bruges det til? (ny lovgivning)

Relaterede atikler

Du er måske også interesseret i

Her finder du vores Elektrikere

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.