Hvordan kan fugle sidde på kraftledninger uden at få stød eller strøm?

Hvordan kan fugle sidde på kraftledninger uden at få stød?
Hvordan kan fugle sidde på kraftledninger uden at få stød eller strøm? Her får du svaret

Her er svaret på hvordan fugle kan sidde på kraftledninger uden at få stød 

Fordi at fuglene ikke er i kontakt med noget andet, som strømmen kan overføres til. Luften i sig selv leder strøm meget dårligt, og eller næsten slet ikke (en elektrisk strøm kan studse i 1 millimeter pr. 1000 volt i tør luft). Hvis en fugl sidder på en kraftledning, så skal det komme i kontakt med noget andet for at få stød, noget der leder elektricitet og er forbundet med jorden, hvis den så gjorde ville den straks aflive. I normale tilfælde er der dog aldrig nogen jord i nærheden af ​​kraftledninger, og fugle er desuden relativt små.

Meen … hvis vi forestiller os, at der var en 175 cm høj (stor) fugle, ville en sådan fugl måske sidde på linjen nær en kraftledningsstolpe, som linjen hænger fra. Så ville der være en stor risiko for, at fuglen ville komme tæt på metalstolpen, mens den sad på kraftledningen og få stød. Det er forklaringen hvorfor det livstruende for folk at komme tæt på kraftledninger.

Nogle gange kan det værste dog ske for små fugle hvis der er mange, så kommer de nogen gang til at flyve ind i hinanden på samtid som at de rører ved kraftledningerne og så får de stød og så klarer de sig  ikke. 

Hvordan kan fugle sidde på kraftledninger uden at få stød eller strøm? Her får du svaret og forklaringen hvorfor strøm er farligt og giver stød

Relaterede atikler

Du er måske også interesseret i

Her finder du vores Elektrikere

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver går midlertidigt gennem tredje part, læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.