Indfræse el pris – rillefræsning priser og guide

Indfræse el i væg, her kan du se en lille guide som beskriver hvordan vi som elektriker arbejder med en rillefræser og indfræsning af el i f.eks. en beton væg
Indfræse el i væg, her kan du se en lille guide som beskriver hvordan vi som elektriker arbejder med en rillefræser og indfræsning af el i f.eks. en beton væg

Indfræsning af el hos By del Elektriker


Der er en løsning for dem, der ikke vil gå på kompromis med udseendet i hjemmet og hvis du vil have helt usynlige kabler, skal de fræses el ind i væggen. Det er et krævende job, men det er det hele vært i den sidste ende.


1. Starte med at lave en plan hvor kablerne skal fræses ind og ligge 

Tegn med en penne hvor kablerne skal ligge. Marker stien, som kablerne skal følge. Brug f.eks. en ordentlig kridt.

2. Fræs ledningen ind i væggen: Fræs rillen med en rillefræser

Indfræs kablerne med en rillefræser. Kør maskinen langsomt langs linjerne, så sporet er lige.

3. Fjern snavs og mur

Når du har kørt med rillefræseren, så fjerne rester at snavs og murværk. Den mest effektive og hurtigste måde at gøre dette på er at bruge en hammer og mejsel.


4. Nu er det klart til at trække kabler

Det er lovligt for dig som privatperson at trække kabler, og det er også lovligt at forbinde dem til stikkontakter, men det er kun elektriker, der må tilslutte. 

Bonustips: Undgå snavs og støv, når kablerne fræses ind i væggen
Rilleskæreren er en af ​​de mest tilsmudsede maskiner. Brug en special støvsuger, til formålet. 

Indfræse el pris - rillefræsning priser og guide
Indfræse el pris - rillefræsning priser og guide

Er det ok at pakke kablerne med mørtel efter rillefræsning? 

Spørgsmål: I en villa, vi kom til, havde den tidligere elektriker lagt et kabel på den eksisterende væg. Der skal skrues nyt gips op på denne væg, og tanken er, at der skal være en rille / plads til kablet og derefter skal rillen fyldes igen. Er dette lovligt?

Svar: Ja, murværk eller fræsning af et kabel direkte i en væg er en placeringsmetode, der opstår, selvom det ikke er særlig almindeligt i Danmark. Vi foretrækker ofte at placere kablet i et rør, blandt andet fordi det derefter bliver lettere at udskifte kablet i fremtiden. Denne bakke kan selvfølgelig dækkes med mørtel. 

Hvad koster indfræsning af el?

Prisen på indfræsning af el afhænger om du selv vil leje en rillefræser (ca. 1500kr døgn) eller om du vil hyre en elektriker til det ca. 640 kr i timen eksklusive moms. 

Nogle gange kan det betale sig at lede elektrikeren stå for arbejder, da man som elektriker står som meget ansvarlig mht. til indfræse el i væg og der af er prisen rimelig.

 

Relaterede atikler

Du er måske også interesseret i

Her finder du vores Elektrikere

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver går midlertidigt gennem tredje part, læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.