Strømmen gået regnvejr kan skyldes vand eller fugt i elinstallation eller stikkontakt

Hvis strømmen gået regnvejr så kan det skyldes fugt eller vand i en elinstallation eller i en udvendig stikkontakt
Hvis strømmen gået regnvejr så kan det skyldes fugt eller vand i en elinstallation eller i en udvendig stikkontakt

Strømmen er gået i regnvejr

De seneste stykke tid har regnet ikke ubemærket kommet forbi vores danske hjem og mange danskere kan opleve svigtende strøm både derhjemme og på arbejdet. Nogle gange så skyldes ikke problematikken med at strømmen er gået hos dig eller i dit hjem uden hos din leverandør af el.

Det kan nemlig komme mere vand til, end hvad pumperne hos elforsyning selskaberne kan pumpe væk. Det kan komme så meget vand, at der var fare for kortslutning. Sker der en kortslutning, når vi taler om højspænding og 60.000 volt, så er der ved en kortslutning fare for, at en hel bygning kan sprænge i luften.

Så hvis det regner meget så er det mest hensigtsmæssigt at tage kontakt til din elselskab for at høre om fejlen ligger hos dem, hvis då ikke, er fejlen nok lokal og så er det en autoriseret elektriker eller elinstallatør som du skal have fat i. Du kan f.eks. kontakt os her eller ringe til os på telefon: 22 23 55 92.

Et almindeligt problem når der kommer regnvejr og strømmen er gået er at der er kommet vand i en indendørs eller udendørs stikkontakt. Det kan du læse mere om her …

Vand og fugt i stikkontakt kan lede til kortslutning og brand.
Vand og fugt i stikkontakt kan lede til kortslutning og brand.

Vand eller fugt i udendørs stikkontakt

Hvis det regner meget kan der komme vand eller fugt i udendørs stikkontakt selvom at de fleste modeller af lovlige udendørs stikkontakter skal tåle både voldsomt regn og fugt.

Det er en god idé, at lade os tjekke stikkontakter og andre elinstallationer, hvis dit hus har været berørt af skybrud og du misstænker at der er kommet vand i stikkontakt eller elinstallation.

Stikkontakter, der har stået under (kloak)vand, har fået belægninger, så der er risiko for, at der opstår kortslutning og andre el-problemer.

Vand eller fugt i stikkontakt

Hvis du har blevet ramt af en oversvømmelse indenfor så kan kloakvand (og regnvand) forårsage ætsninger og have efterladt belægninger inde i kontakten, så der er risiko for fejl, derfor er det vigtigt at du lader en autoriseret elektriker at undersøge nærmere.

Hvis du ikke tager problematikken med fugt i elinstallation alvorligt, risikerer du stader som kortslutning som kan lede til brand og stød. 

Kontakt By Del elektriker København, Amager og Charlottenlund, hvis du er i tvivl.

Relaterede atikler

Du er måske også interesseret i

Her finder du vores Elektrikere

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver går midlertidigt gennem tredje part, læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.