Opladning af elbil hjemme – Installation ladestation i København

Lade din elbil hjemme - Eloplader til elbil - Installation og montering af ladebok i København og Nordsjælland
Lade din elbil hjemme - Eloplader til elbil - Installation og montering af ladebok i København og Nordsjælland

Derfor bør du installere en ladeboks til din elbil hjemme

Når du oplader din elbil med en ladeboks, går den hurtigere, den er mere sikker og også mere pålidelig. Dette skal du vide om elbilopladning hjemme.

Har du nogensinde overvejet, om du virkelig har brug for en ladestation hjemme? I så fald er du ikke alene. Mange mennesker, der køber en elbil eller tilslutter hybrid, er ikke klar over fordelene ved en ladestation samt risiciene ved ikke at have en.

Undgå opladning i en almindelig stikkontakt hjemme

Opladning af elbil hjemme i en almindelig stikkontakt til dagligt anbefales ikke af flere årsager:

Vægstik er ikke designet til at modstå høje belastninger i en længere periode. Overforbrug kan resultere i varmeproduktion og i sidste ende udgøre en brandfare.
Stikkontakter har ikke de sikringskrav der skal til. I tilfælde af overbelastning kan den tid det tager at oplade bilen blive uforudsigelig. Du risikerer også at der kommer kortslutning og det kan skade din bil. 

Daglig brug af kablet til almindelig stikkontakt medfører slid mellem kablet og stikket

Opladning af elbil hjemme hurtigere– Oplad mere effektivt. Opladning med ladestation elbil hjemme, kablet der følger med bilen i standard vægstik, begrænser opladningen til 10A, altså 2,3 kW. Med en ladeboks kan du oplade med højere effekt, altså hurtigere. Dette gør det muligt for dig at udnytte bilens fulde opladningskapacitet. Du komme også fri fra at parkere mærkelige steder.

Opladning af elbil hjemme sikrere – En ladningsboks til elbil er sikrere at oplade, fordi den meddeler eventuelle fejl og stopper opladningen, når batteriet er fuldt. ladeboksen skal opfylde kravene til opladning af elektriske køretøjer, være forbundet til en dedikeret fase, have sin egen sikring og jævnstrømsbeskyttelse (jordfejlsafbryder type B). Da sikkerhed er det vigtigste aspekt ved opladning af elbiler, bør udstyr, der er tilpasset formålet, kun installeres af en kvalificeret installatør.

Hvis du vælger en boks uden et fast kabel, dvs. en boks, der har en type 2 -stikkontakt, skal hver bilejer have sit eget kabel for at tilslutte. Dette kabel kaldes Mode 3 -kabel. Kablet har et type 2 -stik i den ene ende, der passer i kassen og i den anden ende et type 1 eller type 2 -stik, der skal tilsluttes bilen. Det er fleksibelt at have en boks med en type 2 -stikkontakt og anbefales, hvis flere personer skal have adgang til ladestationen. Hvis fleksibilitet foretrækkes frem for fleksibilitet, anbefaler vi en boks med et integreret kabel.

Opladning af elbil hjemme strømforbrug

Er du i tvivl om strømmen er nok hjemme i villaen til at monterer opladning af elbil hjemme? Kontakt By Del elektriker København og på Amager så hjælper vi dig med installation og montering gældende opladning af elbil hjemme eller andet sted hvor du ofte står parkeret og har mulighed for at montere en ladestation. 

Der er således gode grunde til at installere en ladestation både til villaen eller sommerhuset!

Lade din elbil hjemme - Eloplader til elbil - Installation og montering af ladebok i København og Nordsjælland

Tilbud montering af ladestation hjemme

Ønsker du tilbud på montering af ladestation hjemme, send os endelig en besked her eller send os en mail: kontakt@autoriseret-elektriker.dk

Du kan også læse mere her om at oplade elbil hjemme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede atikler

Du er måske også interesseret i

Her finder du vores Elektrikere

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver går midlertidigt gennem tredje part, læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.