Udskiftning af ujordet stikkontakt

Du må aldrig selv udskifte et ujordet stikkontakt, her er god en lille guide til elektrikere
Du må aldrig selv udskifte et ujordet stikkontakt, her er god en lille guide til elektrikere

Udskiftning af ujordet stikkontakt

Du må aldrig selv udføre en udskiftning ag ujordet stikkontakt til et jordet. Jordede stikkontakter til maksimalt 16 A kan udskiftes selv. Husk altid at slukke for strømmen, inden du udfører udskiftning af stikkontakter.

Det er tilladt at selv udskifte stikkontakter, men kun dem, der er beregnet til maksimalt 16A og i forvejen er jordede. Det er sikrest at ansætte en autoriseret elektriker som os, da forkerte forbindelser kan være livstruende.

Hvis du ønsker at gå fra ujordet til jordet stikkontakt, skal du leje en elektriker firma til at trække beskyttende jordledere ud og udskifte alle stikkontakter i værelset. Det er ikke tilladt at udskifte kun en stikkontakt i et rum og lade resten stå ude.

Sluk for strømmen ved at afbryde sikringen, som stikkontakten er tilsluttet, eller slukke for hoved afbryderen i el-tavlen. Kontroller derefter, at strømmen er slukket igen. For eksempel med en bordlampe ved du, at den virker.

Sådan gør du det trin for trin udskiftning af ujordet stikkontakt 

1. Skru dækslet af stikket.

2. Løsn fastgørelsesskruerne, og fjern hele indsatsen.

3. Skru lederne af. Hvis lederisoleringen er revnet – lej et el -selskab.

4. Kontroller, at kobbertråden er ubeskadiget. Hvis det er beskadiget, skæres det beskadigede stykke af, strimler 6-7 millimeter og vrider trådene.

5. Tilslut lederne til den nye stikkontakt. Spænd skruerne, og sørg for, at der ikke stikker kobbertråde ud.

6. Sæt indsatsen tilbage i vægboksen, og skru den i boksbeslaget. Til sidst skrues dækslet tilbage over fatningen. Tænd for strømmen, og test, at stikkontakten fungerer.

Udskiftning af ujordet stikkontakt

Udskiftning af stikkontakt tilbud?

Ønsker du tilbud på udskiftning af ujordet stikkontakt til jordet, send os en besked her eller send os en mail: kontakt@autoriseret-elektriker.dk

Du kan også læse mere her om montering af stikkontakt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede atikler

Du er måske også interesseret i

Her finder du vores Elektrikere

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver går midlertidigt gennem tredje part, læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.