Montering af loftspots og spotlight love, regler og pris

Montering af spots, installation af spotlights regler & pris
Montering af loftspots og spotlight love, regler og pris installation København og Nordsjælland

Montering af spots, installation af spotlights

Der stilles krav til spots, spotlights skal opfylde kravene til elektrisk sikkerhed og EMC i henhold til fælles europæiske regler. Disse regler er blevet indført i lovgivningen i alle EU -lande. Lavvolt spots må du dog montere selv, imens der er striktere regler og lovgivning spots og spotlight som ikke er lavvolt. 

Producenter af spotlights, spot -systemer, et enkelt halogenarmatur (230 volt) eller et halogenbelysningssystem (12 volt) skal levere installationsinstruktioner med deres produkt og angive f.eks., Hvordan man sikrer, at produktet får tilstrækkelig køling. Montering af spotlights kan tilsluttes permanent eller med et stik.

Det er almindeligt, at spotlights leveres med en transformer, eller det er angivet, hvordan en passende transformer skal tilsluttes. Elinstallatøren eller elektrikeren er ansvarlig for montering af spots og imens producenten er ansvarlig for dimensionering af ledere til og mellem alle spotlys. 

At overveje, når du installerer spotlights

  • Det er vigtigt at kunne besigtige tilslutningspunktet både i tilfælde af et stik eller en fast forbindelse.
  • Vælg den rigtige IP -klasse til spotlights med hensyn til placering, f.eks. Udendørs eller i vådrum.
  • Den korrekte sikkerhedsafstand til forskellige bygningsdele.
  • Tjek aflastning.
  • Producentens anvisninger skal altid følges.
  • Fast tilslutning af system eller et halogenarmatur til 230 volt
  • Ved permanent forbindelse skal tilslutningen af det elektriske produkt, der består af en eller flere spotlights og en hvilken som helst transformer, udføres af et autoriseret elinstallationsfirma. Det er vigtigt, at der er afkøling af udstyret, og at producentens anvisninger følges.

Stikforbindelse af spots/spotlight op til 230 volt

Når den er tilsluttet, kan du selv tilslutte transformeren og spotterne. I dette tilfælde, som med en fast forbindelse, er det vigtigt at sikre, at du har tilstrækkelig køling, og at producentens anvisninger følges.

Lavvolt spots består som regel af flere dele. Du må gerne installere spots, hvis de leveres som en samlet lampe. Hvis det ikke er så skal montering af spots udføres af autoriseret elektriker. 

Hvis du køber enhederne som et færdigt samlesæt med en transformer/driver, lamper, ledninger og monteringsvejledning – hvor det tydeligt fremgår, hvordan de skal samles og installeres – er det ikke aldrig nødvendigt at hyre et elinstallatørvirksomhed til at installere dem. Du skal dog stadig vide hvad du laver når du udfører en montering af spots selv enligt love og regler. 

Det kræver nemlig særlig faglig viden at dimensionere en lavvolt installation og forkert dimensionering kan give risiko for brand. Derfor må du aldrig selv installere lampesæt, hvor delene er købt enkeltvis.

Er du i tvivl om, hvordan du sætter spottene op? Så kan du få yderligere råd fra Sikkerhedsstyrelsen, i videoen på denne side

Montering af spots - Hvad koster det at montere spots? Montering af spotlight pris

Hvad koster det at montere spots? Montering af spotlight pris

By Del elektriker tilbyder montering af spots fra 1.800kr, det er nemmest at få en fast pris på installation af spotlights via vores kontaktformular her. Vedhæft gerne billeder. 

En reaktion

  1. Mange tak for en god og brugbar artikler, jeg står selv og skal have nogle spots monteret i København. Jeg har sendt jer en mail.

    Venlige hilser Klara

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede atikler

Du er måske også interesseret i

Her finder du vores Elektrikere

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver går midlertidigt gennem tredje part, læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.