Ventilator til badeværelse montering af ventilation til baderum i loft og væg

Ventilator til badeværelse montering af ventilation til baderum i loft og væg

En fungerende ventilator til baderum og ventilation på et badeværelse er ekstremt vigtig for, at du og hele din bolig skal have det godt.
I badeværelset dannes der nemlig store mængder fugt, og det skal luftes ud for ikke at give dig helbredsproblemer eller skader på din bolig eller andre steder i bygningen.
Grundprincippet for god badeværelseventilation er at forsyne huset med frisk luft i soveværelser, stuer og alrum.

Badeværelse ventilation selvtræk eller ventilator? 

I våde områder som f.eks. badeværelse, toilet og vaskerum, skal luften suges ud af huset med hjælp af en ventilator. Selvtræk er kun nok i de andre rum. 

Der er forskellige måder at lufte ud på og inden du går videre med at finde en ventilations løsning til dit badeværelse, anbefaler vi, at du finder ud af, hvilken ventilationsmetode netop dit hus har. Her kan du læse om de tre forskellige ventilationsmetoder.

Hvordan skal jeg ventilere mit badeværelse?

Uanset ventilationsmetode er det vigtigt, at luften kan cirkulere (gennemstrømning) i boligen, selvom dørene er lukkede. Dette kan løses med f.eks. en ventileret tærskel eller en udluftningshuller i dørbladet. Udsugningen skal placeres så tæt på brusen/badet som muligt, gerne langt fra badeværelsesdøren.
Så opfanges den farlige fugt hurtigt ved fugtkilden, og rummet bliver bedst ventileret.

Vælger du at udlufte badeværelset med badeværelsesventilator, så vælg en model med automatisk fugtregulering og gerne i kombination med konstant drift. Den konstante drift giver grundventilation og luftfugtighedsautomatikken øger ventilatorens hastighed, så den skadelige fugt udluftes hurtigt og effektivt.

 

Bredt udvalg af badeværelsesventilatorer til montering af autoriseret elektriker

Monteringstips ventilator til badeværelse 

Ventilator til baderum i ydervæg montering

Komplet med beskyttelse, der forhindrer ubehagelige træk udefra, hvis ventilatoren ikke er i drift.

Ventilator til badeværelse eksisterende kanal montering

Vælger du at montere ventilatoren på en eksisterende kanal, skal du sikre dig, at kanalen er tæt og isoleret ved kanalføring i kolde rum.

Central ventilator i badeværelse

Hvis der er en central ventilator monteret, skal du sikre dig, at den centrale ventilator fungerer korrekt, og at der er tilstrækkelige friskluftventiler. BEMÆRK Installer ikke en badeværelsesventilator på en kanal med en central ventilator.

Montering af ventilator i loft

Til loftmontering og længere kanaler anbefales en kanalventilator for bedst flow og funktion. Kontakt os for en pris på montering af badeværelse ventilator her. Eller ring. 

Vi samarbejder også med Ventilation Montering, læs mere om badeværelse ventilation montering her. 

Artiklen kan være sponsoreret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede atikler

Du er måske også interesseret i

Her finder du vores Elektrikere

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver går midlertidigt gennem tredje part, læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.