Fordele ved LED i industriel belysning

l

Når man taler om industriel belysning, tænker de fleste nok på værksteder, fabrikker og byggepladser. Det vil altså sige professionelle arbejdspladser som ofte har et behov og applikation som kræver en højere kvalitet og holdbarhed, end den type belysning man finder i private hjem og bygninger.

Det er dog vigtigt at understrege at denne type industriel belysning ikke nødvendigvis skal være forbeholdt de professionelle brugere. Langt hen ad vejen kan denne type LED belysning være til gavn i både professionelle og private rum.

Denne type af belysning adskiller sig fra almindelige lyskilder på flere parametre. Du vil ofte opleve en væsentligt kraftigere lyskilde, som desuden er mere holdbar. Herunder ofte modstandsdygtig overfor vand og andre udefrakommende faktorer. Som der kunne være risiko for at lampen kom i kontakt med på de steder den placeres og anvendes.  

Hvad betyder lumen?

En lyskildes “lumen” fortæller noget om hvor kraftig en lysstyrke som denne lyskilde kan præstere at lave. Det er et udtryk som er påtrykt emballagen på langt de fleste lamper, pærer og lignende lyskilder. Ofte anvendes dette udtryk i en forkortet udgave, nærmere bestemt lm.

En almindelig lyskilde i et privat hjem vil formentligt præstere i niveauet 300-1.500 lumen, alt efter lyskildens funktion og placering i hjemmet. Hvorimod industriel belysning med LED som du finder et udvalg af hos Plusled, i nogle tilfælde har et lysudbytte på op til 30.000 lumen.

Det vil altså sige, at des højere lumen en lyskilde eller lampe har, desto kraftigere lysudbytte kan man forvente. Det er særligt på dette punkt at man vil opleve en væsentlig forskel på den almindelige belysning som man finder i private hjem og så den industrielle belysning som man oplever uden for boligen.

Disse kraftige LED lamper og lyskilder bliver ofte anvendt i haller, værksteder, lader og lignende. Det vil altså sige, at det typisk er placeringer og lokationer med mange kvadratmeter og højt til loftet.

Vær opmærksom på lampens IP-klassificering

Når man snakker industriel belysning, er IP-klassen et af de parametre som kræver særlig opmærksomhed. Denne klassificering fortæller nemlig om lampens evne til at modstå udefra kommende faktorer. Selve begrebet IP, er forkortelsen for det tekniske udtryk, Ingress Protection.

Ofte vil denne type belysning kræve at lampen installeres og monteres af en autoriseret elektriker. For at sikre at lampens monteres korrekt. Derudover anvendes denne type belysning ofte i forbindelse med nybyg eller renovering, hvor der i forvejen oftest er fagfolk til steder.

Forkortelsen er påtrykt langt de fleste lyskilder og lamper som findes på markedet, for at informere brugeren omkring lampens evne til at modstå påvirkning fra vand og fremmedlegemer.

Man vil ofte finde forkortelser som IP55, IP65, IP66 og IP67. De forskellige tal fortæller om lampens evne til at modstå vind og vejr.

Hvis du ser IP65 skrevet på et produkt, betyder det, at det er helt støvtæt og beskyttet mod faste genstande. Plus det er beskyttet mod vandstråler, der projiceres af en dyse (6,3 mm) fra enhver vinkel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede atikler

Du er måske også interesseret i

Hvordan ser en ødelagt sikring ud? Hvad sker der når en sikring springer og Hvordan ved man om en sikring sprunget? Sikring ampere farve m.v.

Hvordan ved man om en sikring sprunget?

Hvordan ser en ødelagt sikring ud? Hvad sker der når en sikring springer og Hvordan ved man om en sikring sprunget? Her svarer vi på almindelige spørgsmål

Her finder du vores Elektrikere

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.